Of dat er hier nog geblogd wordt?

Amai, ik verschiet dat het zo lang geleden is dat ik nog op mijn virtueel erf kwam!

Nochtans ben ik steeds maar aan ’t schrijven de laatste weken. Schrijven, lezen, nadenken, discussiëren, schrappen, herschrijven, luisteren, kijken, meningen vormen, hervormen, … Pff, bloggen da’s gemakkelijk. Maar een boek schrijven, soms denk ik dat het te hoog gegrepen is.

We namen ook al wat foto’s voor in dat boek. Bedoeling was een kip die een zandbad neemt, op beeld vast te leggen. Oh man! Ge kunt dat een kieken niet uitleggen hè wat ze moet doen. Maar met heel veel geduld en gelach is het toch gelukt. Die foto ga ik hier natuurlijk nog niet tonen hè.

(foto van Johan Dermaut)

Ondertussen is het hier herfst. Een Corona-herfst. Gisteren werden we op het werk in het WZC voor een derde keer getest. Morgen verwachten we de uitslag. Vorige week hadden we ineens twee positieve medewerkers. Onze bewoners werden getest. Er bleken er twee positief, gelukkig zonder symptomen. Ondertussen zijn ze terug negatief en wij hopen dat we onze mensen het leed dat dit virus veroorzaakt, kunnen besparen.

Maar herfst is ook tof. Ik vind het plezant dat ik dan terug ‘kansen’ krijg in de tuin. Planten en verplanten, ik leerde deze zomer stekjes nemen en kon de plantjes nu een plaats in de tuin geven.

De biobloembollen van Velt zijn toegekomen en ze in de grond steken, da’s effenaf spannend. Ik ben vol verwachting naar de lente en verheug me er al op.

In de tuin geven de Asters een laatste kleurenspektakel.

En ik kan het me niet laten er wat te plukken voor in huis. Het hout dat ik in het voorjaar oogstte van onze knotwilgen, wordt op kille avonden in de houtkachel gebrand. Een praline (of meer dan één 😉 ), een tas thee, de hond aan mijn voeten, een goed boek en de laatste kleuren uit de tuin op de salontafel … meer moet dat niet zijn.

32 thoughts on “Of dat er hier nog geblogd wordt?

 1. Het is nog bepaald kleurrijk in je tuin!
  En de basis van veel moois wordt alweer gelegd door het planten van je bollen straks.
  Van harte hoop ik dat jij en de jouwen gezond blijven, het is echt niet zo’n gezellige tijd nu.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Like

 2. Ik dacht dat je het te druk had op het werk in de zorg om te bloggen.Ben blij te horen dat je in ieder geval aan het schrijven bent….Geniet van de herfstkleuren in het boeket op tafel en blijf gezond!

  Like

  • Nee, momenteel ben ik een deel van mijn 160 overuren aan ‘t opnemen. Ik heb voorlopig genoeg gewerkt. Als alle collega’s gezond blijven, zal tegen het einde van dit jaar mijn overurenlijst wat minder indrukwekkend worden.
   Voor jullie ook een goede gezondheid Margriet!

   Like

 3. Ik heb ook mijn bestelling aan bloembollen afgehaald vorige zaterdag. We hebben een paar dezelfde ook, maar ik moet er toch heel wat meer in de grond steken. Eerst – en nu hoop ik dat er echt niets meer tussenkomt want het zou al in maart gebeuren – gaat de grasmat eruit (volgende maandag), dan worden er een heleboel vaste planten gezet, en dan ga ik aanvullen met de bollen.
  Ik hoop voor jou en iedereen in de zorg dat jullie gezond mogen blijven. Het is toch allesbehalve simpel tegenwoordig.

  Like

 4. Ik heb nog een foto van mijn schoonmoeder op het strand. Telt dat niet als kip die…? Nee?

  Prachtige asters! Ik beschouw ze als het vuurwerk dat het tuinjaar afsluit.
  Deze week bestelde ik om en bij de 300 bloembollen ter aarde. Ik heb er een verrekte pols aan overgehouden. Laat maar komen, dat voorjaar!

  Like

 5. Heerlijke kleurenpracht heb jij nog in de hof!
  Ik had mijn bloembollen al 14 dagen geplant en…. er komen nu al wat scheuten uit….ai, niet goed bezig.
  Volgend jaar neem ik er ook van Velt! Goede tip.

  Like

  • Die scheuten die al uitkomen, zijn dat die van de blauwe druifjes? Want da’s normaal. Het loof daarvan, verschijnt al in het najaar. Fijn, echt heel fijn dat je er volgend jaar ook van Velt gaat nemen. Onze bijen zullen er wél bij varen 😍

   Like

 6. Je kippen zien er superschattig uit. Ik wou dat ik er ook kon houden, maar we hebben de ruimte niet😥. Ik weet zeker dat je boek super wordt, en ik kijk er naar uit als het af is.

  Like

 7. Ik voel de gezelligheid en warmte tot hier! Prachtige kleurenpracht. Ik pluk soms wilde bloemen voor in een vaas, van godvergeten plekjes ergens diep verscholen.
  Benieuwd nu naar je boek ook trouwens 🙂

  Like

  • Aha, da’s een interessante voor je nieuwe project. Diegene die ik hier heb, blijven allemaal een week goed. Het zijn: A. dumosus ‘Herbstgr. v. Bresserhof’, A. novae-angliae JS ‘Guido en Gezelle’, A. dumosus ‘Barbados’ en A. dumosus ‘Starlight’. Dan nog een witte en hoge lila maar die ken ik niet bij naam.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s