Het tuinbakje

Mijn tuinbakje … daar hangt een verhaal aan vast. 😊

Ik heb een schoonvader uit de duizend!  ’t Is mijne maat, echt!  Hij doet ook niks liever dan werken in zijn tuin.  Een heel jaar is hij daar gepassioneerd in bezig.  Maar in de winter, dan valt hij stil.  En dan verveelt hij zich, wordt ongelukkig en zelfs ziek.  Zo erg zelfs dat ik enkele jaren geleden twee winters na elkaar met hem van ’t ene naar ’t andere ziekenhuis moest rijden.  Hij is op een bepaald moment echt kritiek geweest maar de dokters vonden niet wat hij mankeerde.  Tot het tuinseizoen terug begon en dan was hij genezen.  Oef!

image

We moesten er dus iets op vinden.  Want volgend jaar wordt hij tachtig en als je al zo oud bent, moet je wat gesoigneerd worden, vind ik.  Dus houden we hem in de winter wat bezig.  En als het ‘naar zijn goesting is’, lukt dat.  Want hij zou eigenlijk ook een salontafeltje voor mijn schoonmoeder moeten schilderen maar daar is het te koud voor, vindt hij. 😂

Maar voor mij maakte hij een tuinbakje!  En dat is een gerief!  Vroeger begon ik altijd heel gedesorganiseerd aan mijn tuinklusjes.  En dan moest ik steeds op een drafje naar het tuinhuis om één of ander gereeedschap.  Of had ik het in de garage gelegd?  En nu ligt alles bij elkaar in een bakje dat mijn schoonvader met heel veel liefde voor mij maakte.  Tof, he?!

Hij gebruikte daarvoor een oud wijnkistje.  We hadden nog een restje betonplex.  Daar zaagde hij twee stukken uit die hij aan de randen vastschroefde.  Hij boorde er grote gaten in zodat er een stuk van een bezemsteel door kon.  En zo heb ik een stevig handvat.

IMG_2091

Al mijn ‘klein gerief’ voor de tuin ligt nu in dat tuinbakje.  Ik raak geen schupje meer kwijt of geen enkele snoeischaar moet nog ongewild overnachten in de donkere bosjes.  Want het tuinbakje gaat gewoon mee de tuin in en als ik even iets niet gebruik, gaat het er terug in.

IMG_2092

Mijn tuinbakje en ik staan al terug te popelen om aan het tuinseizoen te beginnen.  We hebben er goesting in!  Nog even geduld.  Hebben jullie eigenlijk trucjes om in de tuin alles bij te hebben en niks te verliezen?

IMG_2698

10 thoughts on “Het tuinbakje

 1. Een goed plan, tenslotte is het spreekwoord rust roest! Ik voel die roest als ik in januari weer ga starten met tuinieren . Hoe handig het bakje lijkt, voor mij zou het niet werken. Met mijn springerige manier van werken zou ik steeds het bakje zoek zijn! Een fijn tuinjaar en ik ga je meteen volgen. Groetjes Hetty

  Geliked door 1 persoon

 2. Goed idee, ik ga gelijk in de schuur kijken of ik ook een bakje of zo kan vinden.
  Ik raak regelmatig klein gereedschap kwijt, daarom koop ik alles fel gekleurd en kan ik het terugvinden.
  Gr Jan(Wilde een Tuin)

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat zou geheid slecht aflopen bij mij,en een rommelmandje worden. Maar eigenlijk gebruik ik maar vier dingen in de tuin: de hak (wieden), mijn Japans hakje (wieden inde hoekjes) en de snoeischaar. En vier, dat zijn mijn handschoenen natuurlijk 😉

  Like

 4. Wat heerlijk, zo’n handige schoonpapa!
  En wat een handig mandje. Ik heb een oud emmertje, waar de boel in gaat. En mijn spullen zien er minder schoongemaakt uit dan jouw tuingereedschap 😉
  En, wat Jan heel wijs zegt, alles zou een rood handvat moeten hebben. Het spul zou anders, zoals hier, veel te vaak buiten de nacht(en) moeten doorbrengen
  Maar we moeten tóch de rem er nog even ophouden wat betreft tuinwerk, er kan nog best flink winter komen.
  Hartelijke groet, Zem.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s