Pasen 2020

’t Is een rare Pasen dit jaar. Er zijn niet eens paaseieren! Niemand die eraan gedacht heeft ze mee te brengen van de bakker. En de klokken uit Rome hebben vliegverbod boven onze tuin gekregen. Die komen wel uit Italië hè, en met die Corona …

Toch is het razend gezellig in ons eigen kot. Een ontbijt met een fruitsapje van de wereldwinkel, een boke met kaas, muizenstrontjes of konfituur en kersenyoghurt van de buurderij smaakt ongelooflijk.

We aperitieven in ‘onze lounge’ en begluren terwijl een koppeltje bosduiven die de liefde aan ’t bedrijven zijn. Jongste zoon zijn commentaar is hilarisch. Na de daad zitten ze nog wat te flikflooien en dan zegt hij heel droog: “Allèh zeh, nu malkanders haar nog wat goed leggen en ze kunnen terug onder de mensen komen” Gieren!

Daarna doen we van barbecue. Ha ja de paasbloemen zijn hier al uitgebloeid, door de klimaatopwarming zitten we al een stapje verder. Barbecue op een oud gammel toestelletje, we kochten het ooit voor duizend frank toen we net getrouwd waren. We weigeren pertinent een nieuw te kopen. Voor ons geen barbecook of andere design toestanden. We willen ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika. En dat kan alleen maar op zo’n aftands dingetje.

Deze dag is voor nog een reden heel speciaal voor ons. Want het is 12 april. Twaalf jaar geleden kregen wij plots telefoon dat er een klein meisje in Zuid-Afrika op ons aan ’t wachten was. Of we even naar Geel naar ’t adoptiebureau wilden komen om te kijken of we dat zagen zitten. En of we dat zagen zitten!!! Ik lag nog in bed want had met de nacht gewerkt. Op een wip zaten we met het hele gezin in de auto op weg naar Geel waar we enkele uurtjes later na een zwangerschap van drie jaar bevallen zijn van een pracht van een dochter. Drie weken later zijn we haar mogen gaan ophalen in Zuid-Afrika.

Dochter geniet zichtbaar van de herinneringen die we ophalen. We zijn altijd heel open geweest over haar adoptie, toch heeft ze er meestal niet veel oren naar. Afrika is voorbij en ze is blij dat ze hier is, zegt ze. Soms maak ik me bezorgd of ze niet teveel ‘wegduwt’. Maar blijkbaar werkt dat goed voor haar. Ze danst door het leven en heeft massa’s vriend(inn)en. Daarom ben ik blij dat we toch af en toe eens kunnen stilstaan en deze zware materie kunnen benoemen.

Ondertussen is de echtgenoot hier in slaap gevallen, ligt de hond te ronken aan mijn voeten en wordt het warm op het terras nu de zon onder de zonnetent komt geschenen.

Ik ga een wandelingetje maken door de tuin. Aan iedereen een zalige Pasen en een dikke (virtuele) knuffel! Hopelijk mogen we snel terug echte knuffels geven want ik begin dat serieus te missen …

28 thoughts on “Pasen 2020

  • Ja dat traject was heavy maar boeiend. Met bijscholingen, psychologische testen, verantwoordingen voor de jeugdrechter, sociale assistenten die ons kwamen keuren. Wel gelachen ook toen onze jongste zoon, 6 jaar toen, iets wilde tonen in mijn nachtkastje. De sociale assistente kleurde helemaal rood en stamelde dat ze nu ook niet álles moest zien. Maar hij gaf niet af en heel fier haalde hij zijn tekening voor moederdag eruit.🤪

   Geliked door 1 persoon

 1. Zo fijn om te lezen! Wellicht legt de bosduif wel een paasei om het gemis te compenseren?
  Wij zijn er hier ook achter gekomen dat we blijkbaar geen paaseieren nodig hadden zolang er mooie gesprekken zijn.

  Like

 2. Niemand zal je snel vergeten met al die vergeet-me-nietjes in je tuin. Ronduit prachtig.
  Je schreef een warm logje, en dat heeft voor één keer niks met de zon te maken. Het is mijn hart dat smelt.

  Like

 3. Hier ook geen paaseieren zelfs niet voor de kleinkinderen. Liever een centje toesturen dan kunnen ze zich kopen wat ze wensen. Bij de 2 kleinste kleinkinderen mis ik wel hun blijdschap en uitstraling als ze paaseieren rapen. Proficiat met de verjaardag van de verwelkoming van je dochter. Wat een geluk voor haar dat ze kan opgroeien in zulk warm nest.
  Ondanks de corona tijden genieten we volop van de ontluikende natuur en ontluikende bloesem en prachtige tuin. Fijne week en hou het veilig.

  Like

 4. Ik geniet (een dagje later) mee van jullie prachtige kleurrijke hof en de mooie verhalen.
  Fijn om tevreden en blij te kunnen terugkijken op een mooie beslissing van 12 jaar geleden. Genieten is dé boodschap, van elkaar en van de ontluikende lente.

  Like

 5. Een bijzondere Paasviering was dat voor jullie.
  In een heerlijke voorjaarstuin met een massa vergeet-mij-nietjes… zo toepasselijk voor de mooie herinneringen aan de komst van jullie dochter.
  Een vreemde Pasen, waarin velen hun familie hebben gemist.
  Er komen betere tijden!
  Hartelijke groeten van Zem.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s